Beneficis del hoquei

 

La pràctica de l’hoquei sobre patins, ajuda a assolir una psicomotricitat i coordinació avançades.

Els vostres fills i filles es divertiran aprenent !!!  

És un esport molt complet per a desenvolupar l’equilibri, tant necessari per aprendre, per exemple, a anar amb bicicleta o esquiar. També és un esport per aprendre a jugar en equip.

 

Patinar com a exercici

El patinatge sobre rodes proporciona nombrosos beneficis al nostre cos ja que ajuda al desenvolupament del sistema neuromuscular. El fet de patinar ajuda a desenvolupar els músculs dels glutis, els músculs de les cames, la cintura, l'esquena i els braços.

El patinatge també ens ajuda en el desenvolupament orgànic de tot el cos ja que enforteix les funcions més importants tals com són les funcions cardíaques, respiratòries, circulatòries i les hemostàtiques.

És un excel·lent mitjà per incrementar la coordinació motriu dels nens. La tècnica del patinatge també ajuda a la recuperació dels traumatismes ja que la cama o el peu no reben el impacte continu contra el terra, com si per exemple anéssim corrent.

Cal remarcar que el fet de patinar causa un 50% menys d'impacte si ho comparem amb el fet de córrer i això les articulacions ho agraeixen. Gràcies a les seves característiques generals, patinar sobre rodes és molt convenient com a mitjà d'entrenament per a diferents tipus d'esports. 

 

Equilibri, reflexes i altres beneficis

El patinatge te una sèrie de beneficis tals com:

  • Produeix els mateixos beneficis aeròbics que el fúting
  • Produeix un nivell més alt d'activitat muscular, en malucs, cuixes i panxells, que el fúting o la bicicleta
  • Els músculs realitzen en el seu moviment gran recorregut durant períodes més llargs de temps que en el fúting o la bicicleta
  • Produeix menys de la meitat d'impacte en les articulacions que en el fúting
  • Augmenta l'elasticitat de les articulacions
  • Permet adquirir gran equilibri
  • Millora la resistència física
  • És un mitjà de relació, a més d'aquests beneficis, amb el patinatge s'afavoreix la psicomotricitat, coordinació i desinhibició dels més petits
  • És diversió !!!

AMPA de l'escola

AMPA de l'escola JMJ

Col·legi Jesús, Maria i Josep

"Els Padres"

FECAPA

Federació Catalana de Patinatge