Resum de la temporada 2013-2014

Notes de final de temporada

Ha estat una temporada dura, intensa, emocionant...  i un cop finalitzada, és hora de fer les pertinents avaluacions... 

 

 

Aquest any podem dir que marxem de vacances amb la satisfacció de saber que durant el llarg camí recorregut hem fet un pas més cap a una millora i una evolució d’aquesta petita secció. Això, evidentment, no hagués estat així si no fos per l’esforç de tota aquella gent que sense cap obligació ha volgut ajudar un cop més a fer que aquesta secció històrica de l’escola estigui un any més, avançant sobre rodes. Per això abans de res, s’ha d’agrair a tothom per la seva col·laboració. No podem oblidar que créixer és cosa de tots.

La temporada ha estat molt interessant a nivell esportiu. Els equips han competit a un bon nivell, mostrant que a les escoles de Barcelona també es pot aprendre a jugar i competir a un alt nivell contra la resta de clubs esportius, que no pel mer fet de ser una escola es té menys qualitat competitiva.

Així doncs, fent un petit resum dels resultats esportius de la temporada, el resultat és el següent:

Molt positiu, si comencem per els més menudets, el Prebenjamíiniciació, s’ha proclamat Campió de la Copa Territorial de Barcelona 2014. Un resultat molt a tenir en compte si reconeixem les dificultats que ha tingut aquest equip en els seu començament de temporada per poder competir, doncs no disposava de prous efectius per poder competir en igualtat i havia de recorre a nens més grans de la categoria i això feia que competís sense puntuar. Però a mitjans de temporada això va canviar gràcies a les incorporacions de 3 nens nous que tot just havien començat a practicar l’hoquei aquesta temporada, a principis de setembre i amb tan sols 3 mesos ja estaven competint! Enhorabona doncs, per tot aquest magnífic bloc. Que ha quedat entre els 30 millors equips de 100 participants. NOTABLE.

Molt positiu també els Prebenjamins, que han demostrat que podien competir amb els equips de primera fila, quedant segons en una primera lliga de Barcelona i superant una eliminatòria classificant-se per la lliga que dona accés als campionats de Catalunya. Tot i quedar molt lluny de les primeres posicions, en determinats moments potser ha faltat una mica de confiança en uns jugadors que es veien immersos en una dinàmica negativa. Però el fet d’estar competint en aquesta lliga, i on els resultats de la gran majoria dels partits han estat molt respectables, té un valor significatiu. Així, tot i que s’ha guanyat pocs partits en aquesta segona lliga, en la tercera fase s’ha retornat al camí de la victòria i han quedat primers de grup, demostrant que segurament estaven en el grup més forts dels 4. Bon any per aquest grup que està entre els 30 millors equips dels 140 que hi han a Catalunya, això demostra la magnitud de la empresa realitzada durant aquest any. NOTABLE.

De positiu a regular ha estat l’any per els Benjamins, que van començar molt bé, arrancant la temporada com coets on els resultats acompanyaven, quedant segons en la primera lliga per darrera del Jesuïtes de Sarrià (equip que posteriorment va ser semifinalista arribant a la final a 4 del Campionat Territorial de Barcelona). Van caure dignament en una eliminatòria contra el Mataró “B” on els hi va sortir un primer mal partit fora de casa, cosa que els va castigar a buscar una remuntada molt complicada que finalment no va arribar. Així doncs quedaven enquadrats en el camí cap a la Copa Territorial de Barcelona. Aquesta segona fase també van començar bé fent bons resultats amb equips de dalt com el Palau de Plegamans, però quan va arribar la primera ensopegada van començar a ser més irregulars perdent partits amb equips de sota la classificació, cosa que els va condemnar a no tenir opcions per disputar les eliminatòries de Copa. La tercera fase on s’han trobat tots els rivals del seu nivell ha estat la pitjor ja que no han trobat estabilitat potser per la manca de forces del final de temporada. Així doncs, l’equip ha realitzat una bona temporada, però potser se li ha fet una mica llarga i s’ha desinflat a última hora quan li quedava molt poc per poder disputar les eliminatòries de les fases per la Copa Barcelona, i ha acabat jugant la lliga que determina entre el número 60-65 de Catalunya, entre els 130 equips que disputen la competició. .

 

Els equips de les categories superiors no han tingut tanta sort com els més petits, però tot i això han demostrat valentia i actitud competitiva sense tenir potser tan sovint el premi de la victòria.

L’equip Infantil ha tingut una any molt difícil i alhora irregular, ja què ha patit la marxa del seu entrenador a mitjans de temporada. Sent l’equip de primer any tenia molts números per passar una any de patiment i així ha estat. La primera part de la temporada va tenir una lliga molt més dura que en la segona i va veure com la majoria dels rivals els passaven per damunt sense gaires dificultats. En canvi en la segona volta s’esperava una mica més i no haver d’aconseguir acabar la temporada sense acabar tancant la classificació general. Han mostrat debilitat en determinats partits on s’han deixat anar fàcilment en quant tenien el marcador en contra i podien haver guanyat més partits dels realitzats. Esperem que el proper any estiguin més ficats en determinats moments dels partits i així assoliran millors resultats. SUFICIENT ALT.

El Juvenil era l’equip que se li presentava la temporada més difícil per la pèrdua del seu porter. Ja venia d’estar l’últim mig any amb el reforç d’un súper heroi que té un valor incalculable com és el Sergi Martínez. Aquest tenia l’empresa de fent tan sols un any que guarda la porteria, jugar en una categoria per sobre sent ell infantil de primer any, els seus companys sent també juvenils de primer any i tenir que disputar enfrontaments contra segurament equips juvenils de segon any. Així doncs els pronòstics pintaven molt malament, però aquest equip ha demostrat estar per sobre de tot això i sempre ha estat a l’altura donant la cara en molts moments de la temporada i a acabat saboritzant el fruit de la victòria en més d’un partit que tant se’ls hi havia privat aquest any. NOTABLE Si aquest equip no té “l’EXCEL·LENT” és per que ha faltat en determinats moments una mica d’esportivitat i joc net. Un aspecte a pol·lir.

El nostre Sènior i equip mirall de la secció ha quedat a terra de ningú, en una temporada de molts alts i baixos, on les baixes per lesió han estat continues i els ha fet perdre molts punts.

Per últim, fer menció aquells més menudes, l'Escola que just s’inicien i han realitzat algun que altre petit tast de competició. Ells són el nostre veritable futur juntament amb la base, veure els entrenaments amb la il·lusió que mostren donen ganes de no parar, veure les pistes plenes conviden a pensar en el millor dels desitjos per la nostre secció. EXCEL·LENT.

 

No obstant, volem quedar-nos amb el que és veritablement important, on aquesta secció és vol comprometre a formar esportistes i persones responsables amb la seva relació escolar, perquè l’èxit de l’esport no serà un altre que arribar a formar i sumar una nova família per a ells, que gaudeixin dels valors que els hi aportarà també la competitivitat esportiva en el llarg trajecte de la seva formació, que els ensenyi de la dificultat dels diferents aprenentatges.  És per això que resulta molt gratificant veure com desprès d’un esforç arriba la recompensa del resultat, l’objectiu aconseguit, per petit que sigui.

Des d’aquestes línees vull donar les gràcies a tots els responsables dels equips que fan possible que els nens aprenguin l’Hoquei Patins amb l’exigència necessària de la serietat i la responsabilitat pertinent.

Bé, ara tan sols queda desitjar un bon final de temporada i que l’any vinent tinguem si més no, com a mínim els mateixos èxits.

Visca el J.M.J. i l’Hoquei Patins!!

 

 

 

 

 

 

 

  

AMPA de l'escola JMJ

Col·legi Manyanet Sant Andreu

Botiga d'Hoquei i Patinatge